Welkom bij de witte vlinders!       **************************


in onze klas zitten er 8 toppers!

8 jongens die één voor één diverse talenten en wijsheden bezitten!


Zwemkalender

De witte klas gaat zwemmen op donderdag op volgende data: 

(deze data zijn al tot de kerstvakantie en zijn anders omwille van de corona maatregelen van het zwembad)

 

24 september

12 november

4 maart


Wero-thema's


Dit schooljaar komen deze thema's aan bod:

 

We starten met het thema: TALENTEN

Daarna hebben we geleerd wat democratie betekent, hoe dit ontstaan is en hoe dit werkt.

Voor de herfstvakantie verdiepten wij ons in de Amerikaanse presidentsverkiezingen!

In december werkten we rond ons land 324 km file, het wegennetwerk, de infrastructuur hiervan en de bezienswaardigheden :-) 

Na de kerstvakantie hebben we geleerd wat de gladiatoren vroeger deden en hoe het er allemaal aan toeging in het oude Rome.

In februari gaan we aan de slag met het thema EHBO doe je zo!

In maart hebben we gewerkt met een aantal proefpakketten voor het secundair, en daarmee maakten we een dansende kever (techniek-pakket) en hebben we tomaten plantjes geplant (tuinbouw-pakket).

In april gaan we leren over kinderrechten. Hoe zijn deze ontstaan en waar voor zorgen deze kinderrechten?

Tijdens de maand mei, de maand van de bloemetjes en de bijtjes, gaan wij helemaal mee in dit thema en staat er dokter Bea op het programma.


*** Foto's van onze belevenissen ***


hoeraaaa! Thomas is een elfje :-)

Thomas werd op 3 juni 11 jaar. Dat hebben we in de klas gevierd door te proeven van de heerlijke en supermooie cupcakes die Thomas voor de klas gemaakt had.

Daarna hebben we gezellig samen gespeeld op de Ipads en op de speelplaats.


de witte vlinders gingen wandelen met Francis

Francis kwam weer mee naar de klas op de woensdag vlak voor het verlengde weekend. Eerst deden we allemaal heel flink mee met de lessen rekenen, taalsystematiek en wero, en daarna gingen we wandelen met Francis. Dit vonden wij allemaal heel erg leuk. We mochten van de juf om de beurt met Francis wandelen en zijn naar de hertjes gaan kijken. We kunnen dit jaar niet op uitstap, maar deze activiteiten zijn ook heel erg leuk!!


kangoeroe wedstrijd

De witte vlinders hebben in maart meegedaan aan een internationale kangoeroe-wedstrijd. Dit is een wedstrijd waarbij deelnemers wiskundige puzzels moeten oplossen. 4 leerlingen van onze klas zitten in de top 100 van de provincie Antwerpen. We hebben mooi prijzen gewonnen, en we mogen dus terecht trots zijn op onszelf :-) 


WAUW

Tuur uit onze klas heeft samen met een vriendje een heel cool project uitgewerkt op scratch. Hieronder kan je het filmpje bekijken. KNAP GEDAAN van Tuur! 


Yanis werd een elfje!

Yanis was jarig in de paasvakantie, hij werd 11!

Om dit samen met de klas te vieren, trakteerde hij ons op lekkers. 

Happy B-day Yanis!


de week voor de Paaspauze...

hebben wij allerlei leuke dingen gedaan die ervoor zorgden dat we die stomme corona toch eventjes konden vergeten. We hebben tomatenplantjes gezaaid, we zijn naar het Papenhofje getrokken waar we een terras maakten over de beek, en onze juf heeft haar hondje Francis meegebracht. Zo konden we onze zinnen toch een beetje verzetten :-)))


een filmpje van de turnles met meester Lennerd

Jullie weten het misschien niet, maar de witte vlinders houden van dansen en ritmiek.

Kijk maar eens mee naar dit filmpje van een van onze leuke turnlessen :-)


Seppe is jarig!

Hoeraaaaaa! we hebben officieel een oude kerel in de klas! 13 jaar seg...  Om zijn dag te vieren met ons, had hij heerlijke wafels gebakken en voor iedereen een drankje en een chocolaatje bij. Hmmmmm! Hieperdepiep hoeraaaa voor onze Seppe!


1 maart, een nieuwe maand en...

... op deze dag werd Winter 12! Om exact 12u 's middags kwam hij ter wereld en dan hebben we ook voor hem gezongen :-) 

Winter trakteerde de klas op lekkere pannenkoeken en had een superleuk klascadeau bij!

Iedereen happy!

Tuur was jarig...

...in de krokusvakantie. Dus hebben wij de eerste dag na de vakantie Tuur zijn verjaardag gevierd. Hij had lekkere cake bij waar we allemaal van smulden. 

EHBO

In februari werken we rond het wero thema EHBO leer je zo! We leren dit in onze bundel en tijdens de les op woensdag 10 februari gingen we zelf aan de slag met verbanden aanleggen. We hebben elkaar net niet gemummificeerd ;-) 


Carnaval

De dag voor de krokusvakantie vierden we carnaval met de klas. In de voormiddag verkleedden we ons en deden we allerlei activiteiten rond niemand pesten of uitsluiten.

In de namiddag keken we film en maakten we popcorn met Seppe zijn popcornmachine.

Hmmmmm...


29 januari: groot feest in de witte klas

Op vrijdag 29 januari hadden wij het een en ander te vieren. Eerst een vooral werd Tristan 11 jaar! Hij trakteerde de klas met lekkere zelfgemaakte Mario-cupcakes. 

Op deze dag namen we ook afscheid van juf Yousra. Zij heeft 8 weken stage gedaan in onze klas en haar laatste dag ging niet onopgemerkt voorbij. Zij bakte hamburgers voor ons allemaal!

En ook bingel is jarig! Deze applicatie wordt 10 jaar! en ook dat vierden wij (want dan kunnen we een lekkere taart winnen). Tuur maakte samen met zijn mama lekkere verjaardagscupcakes voor de verjaardag van bingel. En we speelde heel de namiddag just dance en Mario op de Wii. Wat een feest!!


We wish you a merry christmas...

...and a happy new year!!

 

de dag voor de kerstvakantie vierden wij feest in de klas. We speelden bingo, waarbij iedereen een cadeautje won, we hebben ook nog gezelschapsspelletjes gekregen en in de namiddag keken we een kerstfilm met een hapje en een drankje erbij.

 

Prettige eindejaarsfeesten iedereen!


Wij zitten volop in de kerstsfeer...

De kerstvakantie komt eraan, en wij hebben onze klas helemaal ingericht voor Kerst. 

Sfeer en gezelligheid alom!

Er liggen zelfs echte pakjes onder onze Kerstboom. Hmmmm, wat zou er allemaal inzitten??


Happy Halloween...

de laatste dag voor de vakantie hebben wij op school lekker gegriezeld...

...en een film gekozen die bij Halloween paste. we heken naar Scooby Doo en de juf trakteerde ons allemaal op een pakje chips. Hmmmmmmm


Robots in de klas


veldloop

Onze eigenste meester Lennerd organiseerde voor onze school een veldloop in het Paepenhofke die leuk en vooral coronaproof was! We hebben met onze klas 1000m gelopen. 

Het zonnetje scheen, de herfstblaadjes gaven het Paepenhof een feeërieke uitstraling, én we hadden een super enthousiaste turnmeester die ons goed had voorbereid! Fun verzekerd!

 

We warmden onze spieren eerst op door de cha cha slide te doen. Dit was al erg leuk!

Daarna kregen we het startschot te horen en hebben we onze toertjes gelopen.

Na het lopen heeft meester Dirk met ons stretch oefeningen gedaan zodat we zeker geen stijve spieren zouden hebben de volgende dag.

En als kers op de taart kregen we allemaal een mooie vlinder-medaille overhandigd! WAUW!


contractwerk

De laatste week voor de herfstvakantie hebben wij een contractwerk gedaan. De hele week lang werkten wij in een Halloween bundel en verwerkten wij informatie en opdrachten over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

 

Wij zijn benieuwd naar de winnaar van de verkiezingen!


verkiezingen voor de leerlingenraad

We hebben in onze klas verkiezingen georganiseerd om onze klasvertegenwoordiger in de leerlingenraad aan te duiden. Na een straffe campagne hebben we op vrijdag 23 oktober dan verkiezingen gehouden in de klas. Iedereen mocht anoniem zijn stem uitbrengen en zijn stembiljet deponeren in de stembus.

 

Hieronder kan je onze kandidaten zien.

Het zijn alle drie straffe kerels en voor ons zijn ze allemaal winnaars!


Noah werd 12!

Hieperdepiep hoeraaaa! Noah werd 12 en had voor iedereen een lekker pakje chips bij. Jammie!


de juf was jarig...

en daarom hebben wij film namiddag gehouden! we keken naar pixels en aten gebraden kip van het kippenkraam dat op vrijdag recht tegenover onze klas staat. hmmmmm...


we vliegen er meteen goed in

2 september en wij zijn al meteen hard aan het werk in de klas :-)